Min blogg handlar mycket om shopping, och min starka passion för smink & mode. För mig är det viktigt med bra innehåll för att få en så läsvärd blogg.

Alla vill vi se vackra ut. En metod är att använda makeup. Det finns både dags och kvällsmakeup. Den här sidan beskriver smink och deras hållbarhetstid.

Vårda sin kropp är viktigt men man vill ju också se vacker ut. Här presenteras några tips/ produkter som visar hur du kan vårda din kropp på bästa sätt.

Här presenteras våra händer i detalj. Det finns många olika naglacksmärken, i massor av färger och nyanser.Bland de bästa märken är så klart Essie och OPI.

Makeup

Smink och hudvårdsprodukter är oftast inte märkta med ett bäst-före-datum. Du får själv hålla koll på när förpackningen öppnades. improveme.se ger dig några goda råd på vägen till en fräsch necessär. Smink och hudvårdprodukter har olika hållbarhetstid. Några exempel visas nedan.

Foundations varierar i hållbarhetstid. Om din foundation är vattenbaserad håller den drygt ett år, medan en oljebaserad foundation har en något längre överlevenadstid på 18 månader.

Concealers håller 12-18 månader.

Rouge och bronzers i puder- eller kakform har en livslängd på cirka två år. Samma sak häller för ansiktspuder.

Mascara används ofta alldeles för länge. Efter att tuben har öppnats ska den användas i max tre till fyra månader. Mascaror samlar snabbt på sig bakterier och eftersom ögat är känsligt gör du bäst i att byta ut dem med jämna mellanrum. Om du har haft en ögoninfektion ska du byta till en ny mascara på en gång. Detta gäller även flytande eyeliner.

Läppstift är en produkt med rätt lång hållbarhetstid. Mellan ett till tre år kan du använda ditt favoritstift. Om du känner dig osäker på om ditt läppstift forfarande går att använda, lukta på det. Doftar det konstigt är det med största sannolikhet härsknat och bör inte användas. Läppglans har en något kortare hållbarhetstid, men även med dessa kan du lukta dig till huruvida det är dags för soptunnan eller inte.

Kajalpennor, läppennor och ögonskuggor håller också länge. Pennorna ska du dock se till att vässa lite då och då. Räkna med att göra dig av med pennor och skuggor efter cirka tre år.

Krämbaserade produkter, så som krämskuggor och krämrouge har kortare livstid än vad torra produkter har. Dessa bör du byta ut efter 12-18 månader.

Trenden inom makeup just nu är röda läppar och sotade ögon fortfarande en trend. Vi vill ha täta, tjocka fransar och betalar gärna för dyra fransserum som får ögonfransarna att växa. Den starkaste trenden är dock naglar, de ses i dag som en accessoar som ska matcha kläder, väskor och skor. Det är inte bara fransk manikyr eller ett rött favoritlack som gäller längre, utan vi lackar naglarna i otroligt många olika nyanser och mönster.