Min blogg handlar mycket om shopping, och min starka passion för smink & mode. För mig är det viktigt med bra innehåll för att få en så läsvärd blogg.

Alla vill vi se vackra ut. En metod är att använda makeup. Det finns både dags och kvällsmakeup. Den här sidan beskriver smink och deras hållbarhetstid.

Vårda sin kropp är viktigt men man vill ju också se vacker ut. Här presenteras några tips/ produkter som visar hur du kan vårda din kropp på bästa sätt.

Här presenteras våra händer i detalj. Det finns många olika naglacksmärken, i massor av färger och nyanser.Bland de bästa märken är så klart Essie och OPI.

Relaterade sidor

Smink och mycket annat

Smink, make up eller med finare ord kosmetika är en kategori med produkter som appliceras på hud, ögonfransar, naglar, läppar och ögonbryn i syfte att förändra och/eller förbättra utseendet hos bäraren.

I urfolksstammar målade sig män och traditionellt hela kroppen med ockra, medan i den nutida västvärlden används färger sparsamt, mest i syftet att försköna befintliga ansiktsdrag på ett naturligt sätt. Dagens sminkprodukter är betydligt mer förfinade, finns i fler beredningsformer och allt eftersom modet har ändrat sig behöver man idag mycket god precision om man ska följa den nutida traditionella sminkningstekniken. Man bör ej låna varandras smink.

Smink har använts i tusentals år för att just försköna både män och kvinnor. Smink började tillverkas i allt större skala i det fortida Assyrien och även forntida Egypten, och preparaten var förvånandsvärt lika dagens produkter.

Det finns många olika sorters smink idag. Mascara används för att förlänga och färga ögonfransar och göra dem fylligare. Den första mascaran kom ut på marknaden 1913 och har sedan dess varit en självklarhet bland många kvinnor.

Kajal och eyeliner är pennor i olika färger som målas runt ögat för att framkalla en mer intensiv blick genom att, beroende på hur man applicerar den, göra ögat smalare eller rundare. Det kan vara vanlig mjuk krita eller i flytande form.

Foundation eller underlagskräm finns som flytande, kräm eller puder. Den är hudfärgad suspension som appliceras i ansiktet för att jämna ut hudtonen och dölja ev. skavanker.

Ögonskuggor i olika färger appliceras på ögonlocken för att ge en illusion av större ögon. Ofta framhäver man sin egen ögonfärg med skuggan genom att välja en helt annan färg och inte tvärtom. Framstående make-upartister framhåller ofta hur blå ögon bör markeras med brun skugga och vice versa, och gröna ögon framhävs med en lila skugga.

Läppstift är ett slags färgat cerat som används för att färgsätta läpparna. Läppstift förekommer i hundratals nyanser i tex. rött, rosa, beige, brunt, brunlila mm. Det finns olika varianter av läppstift, matta läppstift och fuktgivande.

Ett puder är ett slags hudfärgat pulver som sveps över ansiktet för att matta ned huden (göra den mindre glansig). Det kan också användas för att jämna ut hudtonen precis som en foundation, men för detta krävs ett väldigt kompakt och kraftigt "foundation-puder". Puder finns i både lös form och som pressat till kakor. Puder gör att huden blir mindre glansig och det täcker väldigt bra röda märken, finnar, porer och mörka ringar under ögonen. Puder finns i olika nyanser ljus, medium, mörk och dark.

Rouge är ett rosa eller brunt puder som lätt färgsätter kinderna (ger ett hälsosamt intryck) och används för att skulptera ansiktsformen.